Lycka

Vad är lycka? Hur kan man definiera lycka? Och hur vet man när man är lycklig?  Är det bara när man är olycklig som man kan veta att man faktiskt var lycklig?  Det är som dem säger; Man vet inte vad man har förrän det är borta!
Jag är extremt splittrad just nu. Jag är sjukt upptagen med diverse grejer med både skola och jobb. Men mina känslor kommer ändå alltid i vägen. Jag har många runt mig som bryr sig innerligt om mig men jag känner fortfarande den här ensamheten. Jag har börjat känna Gud vid mig igen och det tar bort lite av smärtan som ensamheten och tomheten orsakar. Jag vet att detta inte varar för evigt. Jag vet att det kommer en dag då även jag kan bli lycklig igen. Jag mår så hemskt dåligt. Och jag önskar att jag kunde snabbspola tiden så att jag bara får känna lite snabbt hur lyckan kommer att kännas i framtiden. Jag vet att det är viktigt att ta sig igenom smärtan också så att jag i framtiden kan släppa det förflutna och faktiskt låta mig vara lycklig. Jag förstår att vissa vill skada mig, förstöra mitt liv så mycket som möjligt och det är okej till en viss gräns. Men jag har också ett hjärta, jag har också en själ, som jag måste ta hand om. Jag förtjänar inte allt ont i världen, det gör jag inte. Gud ge mig styrkan att klara det här! 

Sårbarhet och ånger

Kan inte sätta ord på mina känslor. Någonstans inom mig önskar jag att saker var som innan. Jag önskar att jag för två månader sedan hade kunnat se in i framtiden och förutspå hur framtiden skulle bli. Det är sjukt hur hela ens liv förändras på en sekund. Jag önskar innerligt att jag befann mig två månader tillbaka och bara lärde mig att älska det jag hade. För idag älskar jag det jag hade, jag saknar det jag hade. Det jag hade kommer jag aldrig få igen. Det är sjukt hur livet såg ut att bli på ett visst sätt men blev nåt helt annat. Jag mådde bra. Jag kanske inte alltid var lycklig, jag kanske inte alltid kände mig uppskattad eller tillräckligt älskad. Men det är sådant som hade kunnat bli bättre. När jag tänker tillbaka på hur mitt liv var förut så kan jag just nu bara tänka på allt som var bra. Igår när jag var oerhört arg så kunde jag bara tänka på allt det dåliga. Mitt humör skiftar från dag till dag. Idag känner jag mig väldigt sårbar och det enda jag önskar är att ta tillbaka tiden. Jag önskar att jag ändrade mitt sätt att tänka och agera. Jag önskar att jag hade kunnat förbli den människan jag alltid varit. Den goda människa jag en gång var.

Tro inte sämre om mig

Det finns mycket man kan tro om sig själv och mycket man kan tro om någon annan. Vilket stadie i sinnet och i livet en person befinner sig i är avgörande för hur personen agerar i olika situationer. Som en rationell människa bör man förstå detta för att kunna förstå varför någon beter sig som den gör. Jag är mycket smartare än vad jag utger mig för att vara. Kör någon ett spel med mig, fine! Då spelar jag tillbaka. Backar inte en cm. Sorg kan vändas till ilska på ett ögonblick. Och ilska är det bästa vapnet.